Blog

Door: Neeltje Drenth

Elke maand verschijnt hier een blog van Neeltje en haar dochter Lycke.

JUNI/ JULI 2016

Het is zover de laatste week voor de zomervakantie is aangebroken. Het weer laat het nog een beetje afweten maar dat komt vast helemaal goed.

De laatste week op school is dan natuurlijk altijd feest met alleen maar leuke activiteiten. Bij Lycke op school hebben we woensdag een zomerborrel om de nieuwe leraren te verwelkomen en donderdag heeft Lycke mini kermis.

Natuurlijk willen we de juf ook een kleinigheidje geven voor weer een geweldig schooljaar.

Lycke haar is juf is juf Ans. Het grappige is dat ik juf Ans ook heb gehad als kleuterjuf!

We kozen voor het Engelse drop kaarsje, ( gemaakt door mensen met een beperking), de Engelse drop oorbellen en de kaart van Renske Evers. Allemaal verkrijgbaar bij Katrein.

We maakten er nog een persoonlijk vaasje bij met tape en krijtbordverf en schreven er samen nog wat op en vulden het vaasje met Engelse drop. Lycke maakte nog een mooie tekening op de kaart en we pakten het in met doorzichtig papier.

foto 1 junijuli.png

foto 2 junijuli.png

foto 3 junijuli.png

foto4junijuli.png

Wij gaan ons voorbereiden op een heerlijke vakantie. We blijven dit jaar in de buurt in verband met onze aankomende verhuizing. Daarover later meer. 

Fijne vakantie!

Groetjes,
Lycke en Neeltje

MEI 2016

Blog Katrein foto 1.jpg

De Lente is nu echt in Nederland en dat betekent plannen maken! We vinden het heerlijk om naar een leuk (food) festival of fair te gaan en dan het liefst er de hele dag lekker omhangen.

Drankje erbij, lekkere hapjes en onze dag is helemaal goed! 

Het seizoen start op 14 en 15 mei met een heel nieuw event wat plaats gaat vinden bij het stoere en industriële Lokaal 55: One Local Day. 

Een 2 daags food-shop en lifestyle event. Je zult hier veel hippe en locale (web) shops vinden zoals Katrein, Sterk&sVeer, Kekootje, Vlechtjes en BretelsEmi.frl, de Hortensia en nog veel meer. Maar ook kun je er creatieve workshops volgen met uiteraard heerlijke food en drinks van lokaal 55

Blog Katrein foto 2.jpg

Blog Katrein foto 3.png

Deze leuke festival armbandjes zijn verkrijgbaar op de stand van Katrein samen met de gave posters van Mariel, de peren lampjes en wolkjes van a little lovely company en uiteraard nog veel meer kleurige en fleurige hebbedingen!

Blog Katrein foto 4.png

Wil je een poster Van Mariel winnen samen met de handige posterhanger?
Post dan een foto met je aankoop op Instagram, tag en volg Katrein, Lycke Likes en One Local Day en wie weet is deze te gekke poster met hanger voor jou. Er worden 3 winnaars uitgekozen!

Tot 14 en 15 mei bij One Local Day. 

Groetjes Neeltje & Lycke
LyckeLikes

november 2015

In het weekend waarin de onderste helft van Nederland super zonnig weer had en wij de hele dag mist besloten we toch om naar het Heksenpad te gaan in Rijs. En wat bleek: het was ideaal mistig heksenweer!

foto's november.jpg
Bij het pand van Mar en Klif  in Oudemirdum kochten we een boekje met opdrachten en kreeg Lycke een echte heksenhoed.
Na 10 minuutjes rijden kwamen we bij het pad aan en konden we op zoek naar hippe heksen en paddenstoelen.
We moesten verschillende opdrachten doen zoals een heksendans, heksensoep maken en verstoppertje spelen. 
Het roze kitsch kitchen trekpaardje ( van Katrein Kunst) moest en zou mee. Deze stond al heeeeel lang op haar wensenlijstje en nu had ze hem eindelijk gekregen. Een mooi lichtpunt in de mist!
De trekdieren van Kitsch en Kitchen zijn tevens product van de maand bij Katrein Kunst.
 
BLog Katrein foto 5.jpg
Na deze boswandeling vonden we dat we wel een warme choco met slagroom verdient hadden. We reden naar Badmeester Keimpe een hele gave eet/lounge plek aan het Slotermeer in Balk met een fantastisch uitzicht. Je kunt hier terecht voor een uitgebreid diner maar ook voor een lekkere borrel of kop koffie.
 
Blog Katrein Foto 6.jpg
Het was een heerlijke middag. Onderweg naar huis zei Lycke dat deze dag voelde als een mini vakantie.The best things in live are the smallest!

Oh ja voor in je agenda: 26 november kerstavond bij Katrein Kunst. Kom jij ook?
Groetjes Neeltje
 
Oktober 2015: 
Op een van de laatste mooie nazomerdagen moesten we natuurlijk nog een laatste keer dit seizoen picknicken. Ik wilde een keertje wat anders dan krentenbollen en broodjes dus maakte ik de bio pannenkoeken met geitenkaas en tomaatjes van Rens Kroes. Lees verder

Picknick 6.jpg